Radomir Antić, ex-trainer van onder andere Real Madrid, Atlético Madrid en Barcelona, is op 71-jarige leeftijd overleden. Dat liet zijn ex-club Atlético Madrid, waarmee hij in 1996 de Spaanse dubbel pakte en vier jaar later uit de Primera División degradeerde, vandaag weten.

Antić voetbalde als speler een mooie carrière bijeen: hij speelde acht jaar in het eerste elftal van Partizan Belgrado (1968-1976) en speelde nadien nog voor Fenerbahçe (1976-1978), Real Zaragoza (1978-1980) en Luton Town (1980-1984). Zijn grootste successen boekte hij echter als trainer: nadat hij bij zijn ex-club Real Zaragoza zijn trainerscarrière in Spanje lanceerde, werd hij in 1991 trainer van Real Madrid. De toenmalige Joegoslaaf vertrok er in 1992 zonder een prijs gepakt te hebben. Na een passage bij Real Oviedo (1992-1995) keerde hij terug naar Madrid, ditmaal bij Atlético Madrid. In zijn eerste seizoen schreef hij er geschiedenis door naast de Spaanse landstitel ook de Copa del Rey te veroveren.

Antić was uiteindelijk drie keer coach van Atlético Madrid. Tijdens zijn laatste passage in het Vicente Calderónstadion, van maart tot mei 2000, kon hij Atlético niet uit de degradatiezone helpen, waardoor Los Colchoneros vier jaar na hun landstitel uit de Primera División tuimelden. In 2003 was hij ook even trainer van FC Barcelona. De Serviër is de enige coach die aan het hoofd stond van Real Madrid, Atlético Madrid en Barcelona. Antić coachte daarnaast ook onder andere Celta de Vigo en de Servische nationale ploeg.

Advertentie