Lyra-Lierse heeft Bart De Roover aan boord gehaald als trainer. De kampioen van Derde klasse amateurs VV B neemt afscheid van trainer Patrick Van Houdt en legt zijn lot in handen van De Roover, die met geestelijk voorvader Lierse al speler kampioen werd in 1997.

Twee jaar nadat Lyra-Lierse Berlaar – kortweg Lyra Lierse – boven het doopvont werd gehouden, promoveerde de club naar Tweede klasse amateurs. Lyra-Lierse koos voor dit nieuwe hoofdstuk in de clubgeschiedenis voor ex-Rode Duivel Bart De Roover als nieuwe trainer. De 52-jarige De Roover, die in de Jupiler Pro League enkel kort bij Zulte Waregem aan de slag was als hoofdtrainer, was de voorbije drie seizoenen trainer van Cappellen FC in Tweede klasse amateurs en kent de reeks dus goed.

De keuze voor De Roover is geen toeval. Eric Van Meir, die sterk verweven zit in de club, was een ploegmaat van De Roover bij Lierse SK toen de club in 1997 landskampioen werd. “Het is niet zo dat we elkaars deur platlopen, maar de ­kampioenenploeg van 1997 heeft wel een gezamenlijk Whatsapp­groepje”, vertrouwde Van Meir De Gazet van Antwerpen toe.

Advertentie