Vanaf komend voetbalseizoen is de regio Verviers een nieuwe fusieclub rijker: RCS Verviers is de nieuwe naam van het project waarin Royal Star Fléron en Alliance Sportive Verviétoise afgelopen week definitief zijn opgegaan. De grote vraag is momenteel op welk niveau de kersverse club zal instromen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de ploeg zou starten in Tweede Provinciale, het niveau waarop Fléron dit seizoen actief was, maar daar zou best wel snel eens verandering in kunnen komen.

RCS Verviers is namelijk druk bezig met de overname van het stamnummer van Entente Durbuy. Als dat lukt, dan start de nieuwe club meteen in de nationale reeksen, in Tweede Amateurklasse om precies te zijn. Raphaël Boccardo, de voorzitter van de fusieclub, liet eind vorige week in La Meuse optekenen dat hij reeds tot een akkoord kwam met Paul Tintin, de aftredend bestuurder van Entente Durbuy. Verviers zou enkel nog hoeven wachten op goedkeuring van de Belgische Voetbalbond.

Tintin, die onlangs aankondigde dat hij zich met Durbuy volgende voetbaljaargang terug gaat trekken uit de landelijke reeksen, maar vervolgens enkele dagen later doodleuk bekend maakte over te zullen stappen naar RFCB Sprimont, houdt tegenover dezelfde krant vooralsnog een slag om de arm. Hij bevestigt dat er goede gesprekken zijn gevoerd met Boccardo en Verviers, maar dat er van een overname nog geen sprake is.

RCS VERVIERS moet de nieuwe topclub worden van de stad Verviers. Onder het motto: “Een grote stad (met zo’n 60.000 inwoners) verdient een grote club”. ontstond vorig jaar AS Verviers, door een samenvoeging van de clubs CS Verviers en Etoile Verviétoise *** Nu fuseert deze club alweer met Royal Star Fléron FC, welke club ook weer is ontstaan uit een fusie in 2002. Toen gingen Fléron FC en Royal Star Romsée in elkaar op *** De nieuwe naam RCS Verviers is een verwijzing naar het oude, in 1896 opgerichte en in 2015 ter ziele gegane stamnummer 8: Royal Cercle Sportif Verviétois. Met dien verstande dat de “S” in de naam van de nieuwe club staat voor “Star” *** de clubkleuren groen-wit verwijzen ook naar het oude RCS Verviers *** de eerste ploeg gaat haar wedstrijden spelen in Stade de Bielmont van Verviers *** Het nieuwe stamnummer wordt 33 (van Fléron) ofwel 3008 van Durbuy *** Fléron is goed vertegenwoordigd in de nieuwe club. Het levert de voorzitter: Raphaël Boccardo, de coach voor het eerste elftal: Quentin Slupik én de vedette: Mémé Tchité, oud-speler van o.a. Standard, Anderlecht, Racing Santander en Club Brugge

Naast de vraag of er nu wel of geen definitieve overeenkomst tussen de twee clubs is, zijn er nog een aantal formele beren op de weg voor Verviers. Zo is de aanvraag voor de overname van het stamnummer ná de deadline (31 maart) bij de voetbalbond binnengekomen en bedraagt de afstand tussen Fléron en Durbuy meer dan de kennelijk maximaal toegestane dertig kilometer.

Praktische hobbels zijn er ook nog voldoende te nemen. Zo beschikt Quentin Slupik, de beoogde en reeds vastgelegde hoofdtrainer, niet over de vereiste papieren om te mogen coachen in Tweede Amateur en zal de selectie nog een behoorlijke kwaliteitsinjectie nodig hebben om zich staande te kunnen houden op dit hogere niveau.

Mogelijk dat ook het Provinciaal Comité van Luik nog roet in het eten kan gooien. Bij monde van directeur Petitjean liet deze in La Meuse weten behoorlijk verrast te zijn door de kennelijk al vergevorderde plannen van RCS Verviers. “Wij zijn tot op heden op geen enkele wijze geïnformeerd over een fusie tussen Verviers en Fléron”. Formeel heeft de club daar overigens nog de tijd voor tot 15 april.

Het bestuur van het nieuwe RCS Verviers is ondanks alles positief gestemd over een goede afloop en hoopt op enige flexibiliteit en medewerking van de voetbalbond. In de loop van volgende week wordt definitief uitsluitsel verwacht.

Advertentie