Union Sint-Gillis heeft zijn eerste transfer voor volgend seizoen binnengehaald. De 23-jarige Deniz Undav komt over van de Duitse derdeklasser SV Meppen, waar hij dit seizoen veertien keer scoorde.

Union haalde de afgelopen jaren wel eens vaker onbekende namen die later via het Dudenpark een mooie transfer versierden, zoals bijvoorbeeld Youssoufou Niakaté of Faïz Selemani. Ook deze Undav past in dit plaatje. De 23-jarige Duitse aanvaller genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Werder Bremen, maar moest nadien bij TSV Havelse en het tweede elftal van Eintracht Braunschweig passeren om in 2018 bij SV Meppen te belanden.

Afgelopen seizoen brak Undav helemaal door bij SV Meppen, dat vierde eindigde in de 3.Liga: in 25 competitiewedstrijden scoorde hij veertien keer en deelde hij twaalf assists uit. In de topschuttersstand eindigde hij op drie doelpunten van topschutter Kwasi Okyere Wriedt, die deze zomer normaal gezien de overstap maakt van het tweede elftal van Bayern München naar Willem II.