Van 22 maart tot en met 6 april vond de Ultimate Quaranteam Cup plaats, een online tornooi op de razend populaire videogame ‘FIFA 20’. In deze Ultimate Quaranteam Cup, georganiseerd door de Engelse voetbalclub Leyton Orient, streden 128 Europese teams om deze virtuele titel.

Ook de Belgische clubs lieten zich gelden op dit tornooi, want maar liefst 5 teams uit de Jupiler Pro League (KAA Gent, KV Kortrijk, KV Mechelen, Racing Genk en Standard) namen deel, vertegenwoordigd door een professionele FIFA-speler of een speler uit de eigen A-kern. De successen van de Belgische clubs op dit virtuele Europese strijdtoneel waren verdeeld. Gent, Kortrijk en Mechelen sneuvelden al in de eerste ronde. Genk strandde uiteindelijk in de 1/32ste finale, terwijl Standard het zowaar tot in de halve finale schopte. Deze verloor het van the Wolves, de uiteindelijke winnaar van de Ultimate Quaranteam Cup (Groningen werd in de finale opzijgezet). Ook in de kleine finale ging Standard nog kopje onder tegen het Turkse Istanbul Basaksehir, waardoor Standard net buiten het podium viel.

De Ultimate Quaranteam Cup was er niet enkel om het traditionele voetbal te vervangen, men zamelde ook geld in. In de eerste plaats voor de kleinere Engelse ploegen (EFL) die door het coronavirus in financiële problemen terecht dreigen te komen, en in de tweede plaats voor goede doelen zoals ‘MIND’ (houdt zich bezig met mentale en psychische gezondheid). Bovendien wordt er ook gedoneerd aan de ‘World Health Organisation’ (WHO) om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan. Voorlopig staat de teller op maar liefst 57.271,32 pond, maar er kan nog steeds geld gestort worden om deze goede doelen een duwtje in de rug te geven.