KRC Bambrugge is voorlopig een nobele onbekende in het Belgische voetbal. In het seizoen 2017/2018 kwam Bambrugge nog uit in Tweede Provinciale, maar sindsdien gaat het op sportief vlak alleen maar bergop bij de Oost-Vlaamse club. Zowel in de beker als in de competitie beleefde KRC Bambrugge dit seizoen een sprookje.

De Croky Cup: de speelbal van KRC Bambrugge

Als Eersteprovincialer moest Bambrugge in de eerste ronde meteen aan de bak. Het mocht het thuis opnemen tegen Groot-Dilbeek (Tweede Provinciale) en liet zich niet verrassen: 2-0. Dit was de enige wedstrijd in de Croky Cup waarin Bambrugge een tegenstander voorgeschoteld kreeg die niet in een hogere divisie uitkomt.

In de tweede ronde trof KRC Bambrugge KVC Houtvenne (Derde Amateur). Meteen op papier een veel lastigere opdracht, en dat bleek ook zo op het veld. Na een echte thriller wist Bambrugge in minuut 92 vanop de stip de 3-3 tegen de touwen te werken, penalty’s waren het gevolg. Ook in deze bloedstollende penaltyreeks was het nagelbijten, maar Bambrugge liet Houtvenne verweesd achter: 6-5 in de penaltyreeks.

In ronde 3 moest ex-eersteklasser Bergen (nu in Derde Amateur) zijn kleuren komen verdedigen in Bambrugge, een topper van jewelste. Maar ook nu liet Bambrugge zijn tanden zien: een 0-1-achterstand werd in de tweede helft omgebogen naar een 2-1-overwinning. Een nieuwe bekerstunt was een feit.

Na 3 wedstrijden te hebben afgewerkt op De Lindekouter, de thuishaven van Bambrugge, stond in ronde 4 een eerste verplaatsing op het programma. En wat voor één. Bambrugge mocht het opnemen tegen Olympic Charleroi, uitkomend in Eerste Amateur. Ondanks het feit dat de Waalse club 3 divisies hoger speelt dan Bambrugge, werd ook hier een vervolg gebreid aan het bekersprookje. Alweer werd een achterstand omgebogen, en Bambrugge knikkerde Olympic Charleroi met 1-2 uit de Croky Cup.

Na de onwaarschijnlijke bekerstunt op Olympic Charleroi moest Bambrugge nog 1 ronde overleven om in de trommel met de eersteklassers te verdwijnen. Het was van het seizoen 1984-1985 geleden dat een ploeg uit de provinciale reeksen zich kon plaatsen voor de eindfase van de Belgische Beker. In deze ronde trof KRC Bambrugge Verlaine, een ploeg uit Tweede Amateur. Net als in de tweede ronde kwamen er penalty’s aan te pas om te beslissen wie het mocht opnemen tegen een Eersteklasser (de wedstrijd eindigde op 1-1). Een penaltyreeks op leven of dood, en helaas voor KRC Bambrugge werd deze penaltyreeks verloren (4-2).

Bambrugge was enorm dicht bij een onwaarschijnlijke stunt, maar ging uiteindelijk strijdend ten onder in de vijfde ronde. Uiteraard was fierheid het gevoel dat overheerste in de Bambrugse kleedkamer, maar die ging uiteraard gepaard met logische ontgoocheling. Bambrugge kon zich nu focussen op de competitie.

Competitie: geen kampioen, wel promotie naar Derde Amateur

Ook in de competitie draaide Bambrugge een fantastisch tweede seizoen in Eerste Provinciale, met zelfs promotie naar Derde Amateur als toetje. Na 25 wedstrijden te hebben gespeeld telt Bambrugge 55 punten, 1 punt minder dan kampioen Voorde-Appelterre, op 5 speeldagen van het einde. Het coronavirus zorgde echter voor een vroegtijdige afloop van de competities. Bambrugge kreeg het goede nieuws te horen toch te mogen promoveren naar Derde Amateur, als beste tweede uit de verschillende provinciale reeksen.