Timmy Simons zet een nieuwe stap in zijn nog prille trainerscarrière. De 43-jarige ex-Gouden Schoen verlaat de jeugdwerking van Club Brugge en verhuist naar Zulte Waregem, waar hij de assistent van Francky Dury wordt.

“We waren vooral op zoek naar iemand met heel wat ervaring op het hoogste niveau en kwamen al snel bij Timmy terecht”, sprak CEO Eddy Cordier op de clubwebsite. Dat Simons een grote naam is in het Belgisch voetbal, herhaalde Zulte Waregem nog eens graag op zijn website. “Met meer dan 300 wedstrijden in de Jupiler Pro League, meer dan 150 in de Eredivisie en meer dan 100 in de Bundesliga is de naam Timmy Simons een monument geworden in het Belgische voetbal. Voeg daar nog iets meer dan 90 interlands en net geen 50 Champions League-duels aan toe en je hebt een ton die overloopt van ervaring”.

Simons was in het seizoen 2018/19 een van de assistenten van Ivan Leko bij het eerste elftal van Club Brugge. Afgelopen zomer was Simons in beeld als T1 van Lommel SK, maar de ex-Rode Duivel koos voor een rol als trainer bij de U16 van Club Brugge.