ASV Geel is gered van de ondergang. Dat is goed nieuws bij de ochtendkoffie. Vooral ook omdat het clubhart van een lokale ondernemer het heeft gewonnen van het geld van de zoveelste buitenlandse investeerder.

Mogelijkerwijs tegen wil en dank van de oude aandeelhouders. Want: pecunia non olet, zelfs niet in de Barmhartige Stede. Een Italiaanse overnamepiste bleek gelukkig uiteindelijk een doodlopende straat, waarna oud-STVV-voetballer Benny Hoebregs, vader van aanvoerder Jean-Michel, de club voor een symbolische euro mocht hebben.

Deze Zot heeft zijn strijdplan al klaar liggen Hij wil het “Allemaal samen” gaan doen daar aan De Leunen. Een volksclub die wordt gedragen door het volk zelf. En zo hoort het ook. Een stevig fundament opbouwen in de plaatselijke gemeenschap en niet kiezen voor het vlugge geld uit verre oorden, waarvan de oorsprong vaak een raadsel is. Dat is beleid waar clubs van het kaliber Geel garen bij spinnen.

De kersverse voorzitter roept in een open brief op de Facebookpagina van ASV Geel alvast op tot een Kempens “Tous ensemble!”:

Beste ASV-supporters en sympathisanten, Met plezier neem ik de uitdaging van het verankeringsproject ”Allemaal samen” op mij. Aangezien ik er pas sinds vorige week (terug) actief bij betrokken ben vraag ik van jullie enig geduld over de communicatie rond onze plannen, ambities, organisatie en investeerders. Wat ik alvast kan zeggen is dat het verankeringsproject als doel heeft ASV Geel terug op niveau te brengen met zoveel mogelijk lokale mensen met een hart voor ASV Geel en met een budget en inspanningen die verdeeld zijn over vele in plaats van enkele schouders. Ik ben maar de initiatiefnemer, het zal vooral van jullie moeten komen, en dan bedoel ik sympathisanten, supporters en lokale ondernemers, daar doen we (ik) het voor. Ik doe dus een warme oproep naar alle mensen die op één of andere manier een bijdrage kunnen/willen leveren. Ook staan wij open voor suggesties in het belang van de club, en ik vraag om deze te bezorgen op benny.hoebregs@asvgeel.be, ik behandel alles vertrouwelijk. Het mag duidelijk zijn dat het een hele uitdaging is op een moment dat amateurvoetbal sterk onder (financiële) druk staat, maar ik heb op 2 jaar geleerd wat het is om zich een Zot te voelen, en dat brengt iets te weeg… Met vriendelijke groeten – Cordialement – Best Regards Benny Hoebregs – Voorzitter ASV Geel

Een breed draagvlak creëren onder supporters en bedrijfsleven en zo dus een gezonde club opbouwen, dat is het hoofddoel. Komend seizoen starten in Tweede Amateur, met ooit wellicht een terugkeer naar het niveau van weleer. Wat dat aangaat heeft Hoebregs al snel de eerste harde noot te kraken. In eerste aanleg en in hoger beroep kreeg Geel al de deksel op de neus voor wat betreft een licentie voor volgend seizoen. Een gang naar de evocatiecommissie, het voetbalbondse equivalent van het BAS, moet nu een gedwongen terugkeer naar de provinciale reeksen zien te voorkomen.

Voor alle Gelenaars is het te hopen dat de bond nu eens een voorbeeld in positieve zin stelt en haar steun uitspreekt voor het nieuwe project van de Zotten. Een datum voor de behandeling wordt deze week verwacht.

Advertentie