Michaël Heylen zet een nieuwe stap in zijn carrière in Nederland. De 26-jarige verdediger ruilt FC Emmen, waar hij slechts één seizoen speelde, voor Sparta Rotterdam.

Heylen genoot een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Anderlecht. Na een uitleenbeurt aan KV Kortrijk in het seizoen 2013/14 was hij twee seizoenen lang een valabele back-up bij paars-wit, tot de club hem opnieuw uitleende aan Westerlo. In 2017 liet Anderlecht hem definitief vertrekken naar Zulte Waregem, waar hij twee seizoenen speelde.

Afgelopen seizoen speelde hij 19 wedstrijden in de Eredivisie voor FC Emmen. Sparta Rotterdam neemt hem nu transfervrij over. “We volgden Michaël al langere tijd, en ondanks interesse van clubs uit Nederland en een aantal uit het buitenland heeft hij bewust gekozen voor Sparta om zich hier verder te ontwikkelen”, is technisch directeur Henk van Stee blij met zijn nieuwste aanwinst.

Advertentie