Na het kampioenschap in de Premier League gooit het coronavirus nu ook roet in het eten van de stadionuitbreiding van Anfield. Door de impact die COVID-19 heeft op de bouwplannen, ziet Liverpool FC zich genoodzaakt om alles met een jaar te verplaatsen.

2020 moest het jaar van Liverpool FC worden. Nadat ze op weg waren naar een eerste landstitel in 30 (!) jaar, maakten de Engelsen ook al de plannen bekend voor een nieuwe stadionuitbreiding. Door de stopzetting van het seizoen ten gevolge van het coronavirus zijn ze nu echter helemaal niet meer zeker van de titel.

Bovendien mogen nu ook de plannen voor Anfield weer de kast in. Het was de bedoeling om tegen het tussenseizoen van 2022 zo’n 7.000 zitjes toe te voegen aan de ‘Anfield road end’. Maar nu alles stilstaat, kan de 18 maanden durende verbouwing niet op de geplande data worden uitgevoerd. De club heeft daarom beslist om de planning met 12 maanden uit te stellen, naar ten vroegste de zomer van 2023. ‘Het complexe bouwplan duurt 18 maanden en heeft twee zomerseizoenen nodig om succesvol te zijn’, klinkt het. Zo moet Anfield binnen drie jaar plaats kunnen bieden aan 61.000 supporters.