Vanmorgen om 10u had het bestuur van Lierse Kempenzonen een afspraak bij het BAS. Doel van hun afspraak: het behalen van een licentie voor 1B. Het BAS had schijnbaar niet veel tijd nodig om te bepalen of Lierse recht had op deze licentie, want de Pallieters lieten in de vooravond reeds op hun website weten dat de de licentie werd goedgekeurd.

Lierse Kempenzonen kende een zeer moeilijk seizoen en wist zich, dankzij winst bij buur Heist, op de 13e plaats te nestelen. Door de coronacrisis werd deze plaats het eindstation en konden ze zich behoeden voor degradatie. Omwille van de licentieperikelen in het profvoetbal gingen er stemmen op dat er wel eens meerdere clubs uit eerste amateur naar 1B zouden mogen gaan. Hierdoor besliste ook Lierse Kempenzonen, ondanks de nipte redding, om toch zijn licentie voor 1B via het BAS te proberen halen.

De club liet ondertussen weten dat de licentie behaald werd, en zal dus vanaf nu de situatie in 1A en 1B met op de voet volgen. Indien de Jupiler Pro League met 18 clubs wordt aangevat, dan zullen er naast kampioen Deinze mogelijk nog twee ploegen stijgen naar 1B. Naast RWDM, dat zijn licentie reeds wist te bemachtigen, is er dan nog één plaats over. Ook Seraing zal zich nog gaan verdedigen bij het BAS: als dat met succes gebeurd, zouden zij ticket 2 (kunnen) krijgen.