De voetballoze weekenden zijn bijna geteld. Gisteren werd al duidelijk dat de Duitse overheid het licht op groen zette voor een herstart van de Bundesliga. Vandaag werd dat nog een beetje concreter en weten we waar de bal voor het eerst sinds de coronacrisis weer aan het rollen gaat.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar er zal vanaf volgend weekend opnieuw gevoetbald worden in Duitsland. Gisteren gaf de Duitse regering al zijn fiat voor een heropstart (of is het een Volkswagen?). Vandaag werd de eerste affiche van de Bundesliga bekendgemaakt en het is meteen een wedstrijd om naar uit te kijken. Op zaterdag 16 mei zal Dortmund immers partij geven aan de rivalen van Schalke 04.

Voor beide ploegen meteen een wedstrijd met een stevige inzet. Dortmund moet winnen om in het spoor van Bayern München te blijven. Winst zou voor Dortmund een goede zaak betekenen, aangezien Bayern de lastige verplaatsing naar seizoensrevelatie Union Berlin voor de boeg heeft.  Schalke heeft de punten dan weer broodnodig om op een Europese plaats te blijven staan. Die Köningsblauen hebben maar één en twee punten voorsprong op hun dichtste achtervolgers Wolfsburg, Freiburg en Hoffenheim.

Het Signal Iduna Park zal dan wel niet vollopen voor deze derby, we kunnen nu tenminste weer uitkijken naar wedstrijden op het hoogste niveau. Een grote opsteker in deze bizarre tijden.

Hieronder een overzicht van de ‘eerste speeldag’. Om 15u30 worden nog vier andere wedstrijden afgewerkt, Frankfurt – Mönchengladbach start drie uur later.

Advertentie