Duits ex-international Miroslav Klose heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Klose zal bij zijn ex-club Bayern München assistent-trainer worden van hoofdcoach Hansi Flick.

Op 1 november 2016 kondigde Miroslav Klose aan dat hij zijn voetbalschoenen aan de haak zou hangen. Als speler kende Klose enorm veel successen. Hij won onder andere 2 keer de Bundesliga en 2 keer de DFB-pokal met Bayern München, en veroverde op het WK 2014 ook de Wereldbeker met Duitsland, waar hij zich overigens ook tot WK-topschutter aller tijden kroonde met maar liefst 16 doelpunten, gespreid over 4 wereldkampioenschappen.

Klose keert dus terug naar Bayern München, waarbij hij 150 keer aan de bak kwam als speler. Daarin vond hij maar liefst 53 keer de weg naar de netten. Het is afwachten of Klose zijn Torinstinct kan overbrengen naar de spelersgroep, en of hij samen met Hansi Flick Bayern München naar nieuwe successen kan leiden. Een nieuwe Champions-League trofee bijvoorbeeld, want het is alweer van 2013 geleden dat Bayern München de beker met de grote oren in de lucht mocht steken.

Advertentie