Anderlecht nam Hendrik Van Crombrugge pas afgelopen zomer over van Eupen, maar al snel werd de 27-jarige keeper een betrouwbaar sluitstuk in het elftal. De interesse van buitenaf bleef dan ook niet lang uit. André Onana aast op een transfer en Ajax ziet in Van Crombrugge de perfecte vervanger.

Het gaat snel voor de keeper van Anderlecht. Een jaar geleden nog spelend tegen degradatie met Eupen en nu in de belangstelling van verschillende buitenlandse clubs na een uitstekend jaar bij de Brusselse ploeg. Als je het goed doet bij een club als Anderlecht, val je al snel op in het buitenland. Zo is er naast Ajax ook concrete belangstelling van 1.FC Köln en Hertha BSC, aldus Het Nieuwsblad.

Ondanks de vele interesse staat Van Crombrugge nog steeds onder contract bij Anderlecht tot medio 2023. Paars-wit zou maar wat graag die verbintenis openbreken en het sluitstuk een verbeterd contract aanbieden, al is dat niet zo evident, zegt Het Nieuwsblad. Het zou voor de keeper natuurlijk zeer belangrijk zijn om in het jaar van het EK veel te spelen. Die garantie heeft hij nu namelijk wel gekregen in Brussel en heeft hij niet bij een transfer.

De vraag is nu vooral wat Anderlecht kan geven bij een contractverbetering en in hoeverre Van Crombrugge een veelverdiener kan worden. Er zijn namelijk heel wat spelers die veel verdienen maar overbodig zijn of verhuurd worden en de club toch toch een hoge salarislast bezorgen. Anderlecht moet zich eerst ontdoen van die sportieve en financiële ballast en vervolgens hopen op een compromis met het sluitstuk van de ploeg. Dat wordt gezien als een moeilijke opgave door de vele interesse en doordat het nu misschien wel de moment is voor de doelwachter om voor een buitenlands avontuur te kiezen.

Zelfs al lukt het de club om zijn contract te verbeteren, het is maar de vraag of RSCA niet genoodzaakt zal zijn om hem toch te verkopen, een eventueel bod van 10 miljoen euro zou een flinke meevaller betekenen voor de clubkas. Ajax lijkt alvast concreet geïnteresseerd in de Brusselaar indien een vertrek van Onana zekerheid zou worden. Die laatste geniet de interesse van enkele mooie clubs zoals Tottenham, Chelsea en Barcelona.

Advertentie