In afwachting van de verderzetting van de competitie in Duitsland heeft RB Leipzig sterkhouder Lukas Klostermann langer aan de club gebonden. De Duitser stond op het verlanglijstje van Dortmund en Bayern München, maar de huidige nummers één en twee van de Duitse hoofdklasse blijven teleurgesteld achter.

Duits international Lukas Klostermann kwam in 2014 aan in Leipzig toen de club nog volop in ontwikkeling was en promoveerde naar de 2.Bundesliga. Na zes jaar in het oosten van Duitsland verlengt hij nu zijn verblijf tot medio 2024. Daarmee stelt de flankverdediger Bayern München en Dortmund, die erg concreet waren in verband met een transfer, teleur.

Klostermann speelde dit seizoen al 33 wedstrijden onder Julian Nagelsman, waaronder in de Champions League, waarin de Duitse club in de kwartfinale staat. De verdediger reageerde op de contractverlenging via de website van Die Roten Bullen. “Ik ben zeer blij dat mijn contract verlengd is en dat er nu zekerheid is voor mijn toekomst. Ik ben hier nu zes jaar en heb hier een grote vooruitgang geboekt. Zowel op persoonlijk vlak als op fysiek vlak ben ik enorm verbeterd sinds mijn aankomst. De club voelt als een thuis en ik heb hier altijd veel vertrouwen gekregen, het voelt allemaal zeer goed.”

Naast het voetballen zelf heeft Klostermann nog meer kwaliteiten, zo heeft hij een hogeschooldiploma behaald voor hij een profvoetballer werd en studeerde hij economie op de universiteit van Hagen. Daarbovenop ging de jonge Duitser in 2017 vaak mee met zijn vorige trainer Ralf Rangick als gastspreker, om in de universiteit een motivatiespeech te brengen aan de leerlingen van de stad. Je kan dus wel stellen dat de vleugelverdediger een goede band heeft met de club en de stad.

Advertentie