Eén van de interessantste clubs om vandaag de dag te volgen is misschien wel Newcastle United. De Engelse club staat op het punt om overgenomen te worden door een steenrijke eigenaar. De voetbalwereld houdt de club nu nauwlettend in de gaten.

Wat voor vele voetbalfans een droom is, of net een nachtmerrie, overkomt de fans van Newcastle United nu. The Magpies worden als alles goed verloopt snel overgenomen. De overname is vrij controversieel, omdat de persoon die de club zou opkopen de Saoedische kroonprins is. Hij legt daarvoor zo’n 350 miljoen euro op tafel.

In het noorden van Engeland droomt men er al langer van om opnieuw de hoogdagen van weleer mee te maken. Mohammed bin Salman al-Saoed is de volledige naam van de (mogelijke) overnemer van Newcastle United. Klein detail, hij wordt door de CIA wel aanzien als de opdrachtgever voor de moord op journalist Jamal Khashoggi. De Saoedische kroonprins vertegenwoordigt nog meer kapitaal dan de eigenaar van Manchester City en heeft plannen om van van The Magpies een wereldwijd invloedrijke club te maken.

Om die weg in te slaan wordt een groot aantal transfers verwacht. In de eerste denkt men nadrukkelijk aan Pochettino. De Argentijnse coach is sinds zijn ontslag bij Tottenham clubloos en heeft volgens Mundo Deportivo via tussenpersonen reeds aan de nieuwe eigenaar van Newcastle United laten weten dat Coutinho zijn gedroomde eerste versterking is. Coutinho werd het afgelopen jaar door FC Barcelona uitgeleend aan Bayern München, dat hem niet definitief overneemt. Bovendien werkte de Argentijn al met hem samen bij Espanyol, dat hem toen leende van Inter.

Dat de twee elkaar zullen terugzien in het noorden van Engeland, lijkt dus helemaal niet uitgesloten. De komende weken beloven spannend te worden voor NUFC, want wanneer geld geen probleem meer is, doen veel n amen de ronde. Er zijn in ieder geval veel fans die ervan dromen om de naam en faam van weleer te heropbouwen.

Advertentie