Net zoals bijna ieder bedrijf ondervindt Volkswagen de gevolgen van de coronacrisis. Het trekt zich op aan de heropstart van haar autoproductie vorige week, maar moet toch hevig besparen. Volgens Sport Bild voelt ook dochterbedrijf VfL Wolfsburg dat. Daar speelt onze nationale derde doelman Koen Casteels.

Het Duitse sportblad meldt zondagmiddag dat VfL Wolfsburg een barre financiële periode tegemoet gaat. Door de besparingen bij moederbedrijf Volkswagen zullen Die Wölfe ook binnen een kleiner budget moeten werken. Financieel directeur Tim Schumacher gaf aan aan Der Spiegel toe dat de club “net als alle andere VW-bedrijven een hoge kostendruk heeft” en dat “de financiële gevolgen voor VfL Wolfsburg reeds aanzienlijk zijn”.

Dat beschikbare geld daalde in 2017 al met maar liefst dertig procent tot zo’n 75 miljoen euro en zal allicht nog lager zakken. Dit betekent dat er weinig tot geen ruimte is voor extra transfers, want zelf transfervrije spelers kosten door een hoger loon, tekenpremies en makelaarscommissies al snel enkele miljoenen.

Als de Volkswagenclub spelers wil aanwerven, zal het dus eerst zelf spelers moeten verkopen. Gelukkig voor Wolfsburg liggen de meeste belangrijke spelers wel nog twee jaar vast, wat ze waardevoller maakt op de transfermarkt. Het wil wellicht wel nog een oplossing vinden voor Robin Knoche, wiens contract deze zomer afloopt, en de middenvelders Renato Steffen en Yannick Gerhardt, van wie de contracten volgende zomer ten einde zijn.