RC Genk heeft voor het derde jaar op rij een Colombiaanse verdediger binnengehaald. De 24-jarige Daniel Muñoz komt over van Atlético Nacional, de club waar ook Carlos Cuesta vandaan komt, en tekende voor vier seizoenen bij de Limburgers.

Genk en Colombianen, het begint een goede traditie te woden. Twee jaar na Jhon Lucumí (Deportivo Cali) en een jaar na Carlos Cuesta (Atlético Nacional) halen de Limburgers nu ook Daniel Muñoz naar Europa. Muñoz speelt bij voorkeur als rechtsachter, maar kan op alle verdedigende posities en zelfs als verdedigende middenvelder spelen. Ook de Braziliaanse topclubs Palmeiras en Flamengo en het Argentijnse Boca Juniors toonden interesse, maar Muñoz koos voor Genk.

Muñoz was nog maar een jaar aan de slag bij Atlético Nacional, maar toch was hij er al aangesteld tot kapitein. Door zijn vertrek lijkt de kans dat Joakim Mæhle deze zomer ander oorden opzoekt gestegen.

Advertentie