Na een kleine twee jaar praktijkervaring begint Victor Valdés aan zijn eerste opdracht als hoofdtrainer. De voormalige doelman van Barcelona, Manchester United, Standard en Middlesbrough gaat aan de slag bij de Spaanse vierdeklasser Unió Atlètica d’Horta.

Valdés won al speler tal van prijzen – onder andere zes Spaanse landstitels en driemaal de Champions League –, maar als trainer begon hij onderaan de ladder. In 2018, een jaar na zijn spelersafscheid bij Middlesbrough, werd hij jeugdtrainer bij het Madrileense ED Moratalaz. Een jaar later kreeg hij een kans als trainer van de U19 van oude liefde Barcelona, maar na onder andere slaande ruzie met Patrick Kluivert werd hij daar na enkele maanden al opzijgeschoven.

UA Horta stond bij de stopzetting van de competitie twaalfde in de Catalaanse groep van de Tercera División.

Advertentie