Meer dan 3 maand na de laatste wedstrijd (9 maart) wordt op 20 juni de Serie A weer op gang getrapt. Sinds begin mei konden de Italiaanse ploegen alweer in groepsverband trainen, wat wil zeggen dat de maanden hiervoor spelers zélf hun conditie op peil moesten houden. Mario Balotelli had hier echter duidelijk geen zin in.

Volgens Willem Haak, een Nederlands freelancer die de Serie A nauw op de voet volgt, verscheen Balotelli met maar liefst 8 kilo overgewicht terug op training na de quarantaine. Zijn huidige werkgever Brescia was hier niet mee gediend en legde hem op om apart van de groep te trainen. Mario Balotelli, die wel vaker het ‘Enfant Terrible’ durft uit te hangen, was hier op zijn beurt ook niet tevreden mee en kwam sindsdien al enkele keren niet opdagen op training. Met nog 19 dagen voor de heropstart van de Serie A kan dit probleem maar beter opgelost worden, want Balotelli is een vaste waarde in het elftal van Brescia. Tot dusver speelde hij er dit seizoen 19 wedstrijden, waarin hij 5 keer de netten deed trillen.