Vandaag precies 13 jaar geleden werkten de Ontembare Leeuwen van Kameroen een oefenwedstrijd af tegen FCV Dender EH, dit als afsluiter van een stage in België ter voorbereiding van een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup van 2008. De ploeg uit het kleine Denderleeuw, dat net een verrassende promotie naar de hoogste afdeling van het Belgisch voetbal had gevierd, kreeg hoog bezoek van onder meer Samuel Eto’o.

XI FC Dender
1 – Thierry Coppens
2 – Younes Oumouri
3 – Johan Gerets
4 – Jeroen De Mol
5 – Steven De Petter
6 – Sven Vandeput
8 – Kevin Van Geem
9 – David Geeroms
10 – Koen Persoons
11 – Dieter Vandendriessche
18 – Jules César Oulai

XI Kameroen
1 – Carlos Kameni (Espanyol)
2 – Biyali Ateba (PSG)
3 – Modeste Mbami (Olympique Marseille)
4 – Rigobert Song (Galatasaray)
5 – Eric Matoukou (KRC Genk)
8 – Geremi Njitap (Chelsea)
9 – Samuel Eto’o (FC Barcelona)
10 – Jean Makoun (Lille)
15 – Achille Webo (Osasuna)
17 – Mohamadou Idrissou (Duisburg)
18 – Mbella Douala (Portsmouth)

Kameroen won de wedstrijd in het Florent Beeckmanstadion (nu Van Roystadion) met 0-2. De eerste treffer werd gescoord door niemand minder dan Samuel Eto’o, in de slotfase legde Idrissou de eindstand vast met een simpele binnentikker.

Drie dagen later gingen de Kameroeners ook met de zege aan de haal in en tegen Liberia (1-2). Ze wonnen hun kwalificatiegroep overtuigend en werden later tweede op de Afrika Cup in kwestie.

Deze oefenwedstrijd is en blijft een van de hoogtepunten uit de geschiedenis van de Denderleeuwenaars, die nu uitkomen in Eerste Amateur. Het seizoen na de ontmoeting met Kameroen werd hun eerste in de hoogste afdeling van het Belgisch voetbal. Dender zou dat seizoen beëindigen op een vijftiende stek.