Anderlecht heeft de komst van Timon Wellenreuther officieel aangekondigd. Met de komst van de 24-jarige Duitse doelman, die de voorbije drie seizoenen voor Willem II speelde, anticipeert paars-wit alvast op het mogelijke vertrek van de gegeerde Hendrik Van Crombrugge. Wellenreuther ondertekende een contract tot 2024.

Wellenreuther werd opgeleid door onder andere Karlsruher SC en Schalke 04. Hij speelde in het seizoen 2014/15 tien wedstrijden in het eerste elftal van Schalke, waaronder twee wedstrijden tegen Real Madrid in de achtste finale van de Champions League. Het seizoen daarop werd hij uitgeleend aan Real Mallorca, dat toen in de Segunda División speelde. De voorbije drie seizoenen speelde hij bij Willem II, waarmee hij vorig seizoen de bekerfinale haalde. In totaal speelde hij 77 wedstrijden voor de Tilburgers.

Door de komst van Wellenreuther lijkt de kans dat Hendrik Van Crombrugge na een seizoen al vertrekt niet meer zo onbestaande. Ook Davy Roef (AA Gent) en Frank Boeckx (stopt) vertrekken deze zomer al, en ook het verhaal van Thomas Didillon in het Astridpark lijkt uitgespeeld.

Advertentie