De Chinese voetbalbond heeft zes spelers van de nationale U19-ploeg voor zes maanden geschorst wegens het overtreden van de coronamaatregelen.

Het nationale team van China U19 verbleef van 17 tot 23 mei in Shanghai om een trainingskamp af te werken. Zes van de 35 spelers die aanwezig waren lapten de coronamaatregelen aan hun laars door het trainingskamp om middernacht zonder toestemming te verlaten om iets te gaan drinken.

“Een zware overtreding van de regels die zijn ingevoerd om het virus onder controle te houden. Het voorval zal een negatieve impact hebben op het hele team”, klinkt het bij de Chinese voetbalbond (CFA) in een verklaring aan staatsmedia.

Het sextet hangt een zware schorsing van zes maanden boven het hoofd. De zes spelers zullen alle wedstrijden tot en met 30 november moeten missen. Daarnaast kunnen de respectievelijke clubs van de spelers hen nog een extra straf opleggen.

Voetballers in China hebben geen officiële organisatie om hun belangen te verdedigen. Het is vooralsnog niet duidelijk of er een manier is om tegen de opgelegde sanctie in beroep te gaan.

“Ze erkennen allemaal de ernst van de situatie. Hun schorsing is een verlies voor het team. Voor de spelers in kwestie wacht een moeilijke periode”, aldus Cheng Yaodong, de hoofdtrainer van de U19.

China U19 speelt komend seizoen in de Chinese derde klasse, zodat ze meer en betere concurrentie hebben ter voorbereiding op de Olympische Spelen in 2021.

Lees ook: Social distancing? Dat kennen ze in Vietnam niet: competitie hervat met duizenden fans in stadion

Advertentie