KAS Eupen heeft de 28-jarige doelman Théo Defourny onder contract gelegd. De Franse Belg komt over van KSC Lokeren, dat twee maanden geleden op de fles ging. Ook vorige zomer maakte er met Ortwin De Wolf al een doelman de overstap van Lokeren naar Eupen.

Defourny begon het afgelopen seizoen als doublure van Davino Verhulst bij Lokeren, maar toen die na Nieuwjaar door privéproblemen aan de kant moest blijven nam Defourny zijn plaats in als nummer een. Eerder speelde de in Frankrijk geboren Belg voor Olympique Lyon, Antwerp FC, FC Rouen, Excelsior Virton, Mouscron-Péruwelz en AFC Tubize. In het seizoen 2018/19 kreeg de eenmalige Belgische belofteninternational een plaatsje in het Proximus League-elftal van het seizoen, ondanks het feit dat Tubize dat seizoen laatste was geëindigd in 1B.

Defourny volgt met zijn transfer het spoor van Ortwin De Wolf, die vorig jaar ook van Lokeren naar Eupen overstapte. De Wolf, die in het Kehrwegstadion de naar Anderlecht vertrokken Hendrik Van Crombrugge moest doen vergeten, werd meteen een onbetwistbare titularis onder de lat bij de Panda’s.