Na de aanstelling van Philippe Montanier zit Standard niet stil. Via de officiële kanalen maakten de Luikenaars vandaag bekend dat ze drie talenten langer aan de club hebben gebonden.

Standard stelde gisteren met de Fransman Montanier een nieuwe oefenmeester aan. Hij staat bekend als een trainer die de jeugd veel kansen geeft. In het verleden kreeg onder meer Antoine Griezmann voluit zijn kans onder de vleugels van Montanier.

In die optiek heeft Standard drie beloften langer aan zich gebonden. Concreet gaat het over middenvelder Olivier Dumont, defensieve middenvelder/centrale verdediger Damjan Pavlovic en spits Abdoul Fessa Tapsoba, allemaal 18 jaar.

Dumont en Pavlovic zijn rasechte jeugdproducten van de Académie van Standard. Tapsoba, een aanvaller uit Burkina Faso, kwam op leenbasis over van het Ivoriaanse ASEC Mimosas. Na een seizoen meegedraaid te hebben bij de Luikse beloften wordt de aankoopoptie in zijn contract gelicht. De spits trainde regelmatig mee met de A-kern en mocht ook mee op winterstage.

Advertentie