Van 12 tot 23 augustus zal in Lissabon een mini-toernooi worden georganiseerd met de laatste 8 overgebleven ploegen (Atletico Madrid, PSG, Leipzig, Atalanta, Lyon/Juventus*, Real Madrid/Manchester City*, Chelsea/Bayern München* en Napoli/Barcelona*) in het kampioenenbal. Leipzig zal dit volgens Sky Sports zonder topspits Timo Werner moeten doen, die rond midden juli bij de kern van Chelsea wil aansluiten.

*Terugwedstrijden achtste finales moet nog gespeeld worden

Enkele weken geleden raakte bekend dat Chelsea bereid was de afkoopsom van 55 miljoen euro in het contract van Timo Werner te betalen, en er werd al een principe-akkoord gevonden tussen de speler en de club in verband met zijn salaris (ongeveer 225.000 euro per week). Leipzig hoopte uiteraard nog gebruik te kunnen maken van zijn spits om zo zo ver mogelijk door te stoten in de Champions League, maar Werner zou liefst al vroeger richting Londen trekken. Werner scoorde deze Champions League-campagne 4 keer voor Leipzig.