Vanaf de dag dat Salar Azimi de scepter zwaait bij Patro Eisden, waait er een frisse nieuwe wind door Maasmechelen. De president van de Limburgers beseft maar al te goed dat de supporters de ware identiteit van een voetbalclub zijn. En dus betrok de clubleiding van Patro de fans bij de keuze voor het ontwerp van het nieuwe wedstrijdshirt voor het nieuwe seizoen. Gekozen dóór de fans, geproduceerd vóór de fans. Zo zien wij het uiteraard graag.

In april hield de club uit Eerste Nationale onder zijn supporters een poll op social media. De Patrofans konden uit vier historische tenues hun favoriet kiezen. Het werd een afgetekende overwinning voor het wedstrijdshirt van een dikke tien jaar geleden: het tweekleurige shirt met de paars-witte diagonale vlakken.

Het nieuwe shirt ziet er vrijwel identiek uit, met dien verstande dat er is gekozen voor twee verticale, in plaats van diagonale, vlakken. De reacties op sociale media zijn onverdeeld positief.

Advertentie