Het elftal van Club Luik ondergaat deze verlengde voetballoze zomer een ware metamorfose. De meeste spelers met een aflopend contract kregen geen nieuwe verbintenis voorgelegd en moeten noodgedwongen verkassen. Anderen kozen zelf voor een stap hogerop of deden uit eigen wil een stapje terug. Tegenover twaalf vertrekkende spelers, staan tot nu toe zes inkomende transfers. Inclusief drie keepers, telt de kern van coach Drazen Brncic op dit moment slechts zestien namen. De komende weken kunnen we dus naar alle waarschijnlijkheid nog wel wat versterkingen verwachten aan de Rue de la Tonne.

Tussen de vertrekkende spelers bevinden zich een aantal serieuze sterkhouders. Zo trekt kapitein Sergio Teruel naar Stade Dison. Bij deze club, volgend jaar uitkomend in de Derde Afdeling, komt hij terecht in een enclave van voormalige spelers van RFC Liège. Teruel komt er Erik Vandebon, Arnaud Winandts, Julien Meunier en Guillaume Legros tegen. Diens broer Jean-Sébastien Legros, eveneens een Luikse oudgediende is er coach.

Ook het vertrek van Yady Bangoura en Maxime Electeur is een serieuze aderlating voor stamnummer 4. Het duo wilde hogerop en verkast naar het naar 1 B gepromoveerde RWDM. Loïc Reciputi en reservedoelman Arthur Cremer werden dan weer binnen gehengeld door reeksgenoot Visé.

Twee Luikse verdedigers zien we komend seizoen helemaal niet meer terug in Eerste Nationale. Benjamin Schmit en Arnold Temanfo vertrekken naar het buitenland. Verdediger Schmit trekt naar UNA Strassen, waar hij gaat spelen in de hoogste Luxemburgse divisie en Temanfo keert terug naar zijn vaderland, om daar te gaan spelen voor FC Sète, dat uitkomt in de derde Franse liga.

"We verwachtten veel veranderingen deze zomer. De technische commissie heeft elke speler afzonderlijk beoordeeld op basis van de gewenste spelersprofielen" -  Gaëtan Englebert, directeur van RFC Liège tegen La Dernière Heure

De dit jaar reeds uitgeleende Maxime Raskin keert ook niet terug naar Rocourt. Hij speelt ook volgend seizoen voor Waremme. De toekomst van Manu Massa, Paul Niankou, Randy Giargiana en Martin Saint-Mard is daarentegen nog ongewis. Hun aflopende verbintenissen werden niet verlengd en tot op heden heeft het viertal nog geen nieuwe club weten te vinden. Mogelijk dat nog meer spelers les rouges et bleus de komende weken de rug toekeren, want over de contracten van Benoit Bruggeman, Yoshi Mariën en Didier Amou-Djaba bestaat nog geen duidelijkheid.

Tegenover deze spelersexodus kan het management van Luik tot op heden zes inkomende transfers stellen: Jordan Kerstenne (FCV Dender EH), Elisha Feugna Temou (Real Ciudad, Spanje), Nathan Rodes (Charleroi), Joseph Akono (RFCB Sprimont), Melvin Renquin (La Louvière) en Nick Efekia (Sporting Hasselt). De komende dagen en weken hoopt Luik nog enkele spelers aan zich te binden.

Advertentie