Championship-koploper Leeds United werkte deze namiddag een uitwedstrijd af bij Swansea City, dat momenteel in de subtop van het klassement kampeert. De spelersgroep van Marcelo Bielsa wilde profiteren van het puntenverlies van West Brom en deed dat ook, al moest het daarvoor wachten tot de 89e minuut.

De drievoudige Engelse kampioen speelt al sinds 2004 niet meer op het hoogste niveau, maar daar lijkt nu toch echt verandering in te komen. De late treffer van Pablo Hernández zorgt voor een kloof van zes punten tussen de leidersplaats van zijn team en de derde in de stand, Brentford.

De kampioen en de tweede gerangschikte ploeg, momenteel West Brom met drie punten minder dan Leeds, promoveren rechtstreeks naar de Premier League. Er staan nog drie speeldagen op de planning en Leeds neemt het nog op tegen hekkensluiter Barnsley (24e), Derby (10e) en Charlton (21e).

Naast de top 3 is er nog één ploeg die op papier nog rechtstreeks kan promoveren, Fulham. Ook wat de tickets betreft voor de promotie-play-offs, waar de nummers 3 tot en met 6 aan deelnemen, is nog niet alles beslist. Zo bedraagt het verschil tussen plaatsen 6 en 12 amper vier punten. De Championship maakt zijn statuut van razend spannende competitie dus wederom waar.