De Europese voetbalcompetities bereiken stilaan hun climax, zo ook in Spanje. Terwijl Real Madrid en Barcelona nog strijden om het kampioenschap, lijkt het gevecht om het behoud stilaan zijn einde te bereiken. Afgelopen weekend verzekerden SD Eibar en Real Valladolid zich van behoud in La Liga.

Eibar won gisteren tegen Espanyol, dat sowieso al degradeert, met 2-0. Edu Exposito trof twee keer raak voor de Baskische volksclub. Met deze overwinning redt Eibar zich meteen ook. Het heeft met twee resterende wedstrijden zeven punten voorsprong op eerste degradant Léganes. Eibar mag zich zo opmaken voor zijn zevende seizoen in La Liga.

Naast Eibar zal ook Real Valladolid volgend seizoen zijn optreden maken in La Liga. Ondanks een 0-1-verlies tegen Barcelona, kan het team niet meer worden bijgebeend. Real Valladolid begint zo volgend jaar aan zijn derde opeenvolgende seizoen in de Spaanse hoogste klasse.

Onderaan zullen Real Mallorca, CD Léganes, Déportivo Alaves en RC Celta uitmaken wie naast Espanyol de laatste twee degradanten worden.