Twee dagen na de overname door Lille maakt Moeskroen vandaag de transfers bekend van drie vrije spelers. De ervaren 35-jarige verdediger Matías Silvestre, oude bekende Harlem Gnohéré (32) en winger Beni Badibanga (24) spelen volgend seizoen op Le Canonnier.

Matías Silvestre is een centrale verdediger die opgeleid werd bij Boca Juniors. In 2008 trok hij naar Italië en daar speelde hij tot en met het voorbije seizoen. Silvestre stond achtereenvolgens onder contract bij Catania, Palermo, Inter, AC Milan, Sampdoria, Empoli en sinds februari Livorno. Enkel bij de clubs uit Milaan en Livorno, dat dit seizoen op de laatste stek eindigde in de Serie B, was hij geen vaste waarde. De Argentijn tekent voor twee seizoenen.

Harlem Gnohéré, de broer van Sevilla-verdediger Joris Gnagnon, is een in Frankrijk opgeleide spits met ook de Ivoriaanse nationaliteit die van 2010 tot 2017 in België voetbalde. In ons land kwam hij uit voor Virton, Charleroi, Westerlo, Moeskroen en Bergen. Na zijn Belgische periode speelde hij nog bij Dinamo en Steaua Boekarest. Bij de Roemeense clubs liet hij met in totaal 75 treffers uit 174 duels goede statistieken noteren en ook in België toonde hij eerder al zijn torinstinct.

Beni Badibanga genoot zijn opleiding bij Tubize en Standard. Hij kwam in Luik tot een mooi aantal wedstrijden, maar echt doorbreken lukte niet. Na uitleenbeurten aan Roda JC en Lierse vertrok de flankspeler in 2018 transfervrij naar Waasland-Beveren. Bij de Oost-Vlaamse club kwam hij tot 54 wedstrijden. De duur van zijn verbintenis werd niet gecommuniceerd, hetzelfde geldt voor Gnohéré.

Naast deze drie nieuwkomers trok Moeskroen ook al enkele huurspelers van Lille aan.

Advertentie