Club Brugge-aanvaller Loïs Openda gaat een jaar op uitleenbasis bij Vitesse Arnhem spelen. De 20-jarige Openda, vorig seizoen geen onbetwistbare basisspeler bij de landskampioen, gaat in Nederland op zoek naar meer speelminuten. Club Brugge liet geen aankoopoptie in het huurcontract zetten.

Openda, die op zijn vijftiende de jeugdopleiding van Standard inruilde voor die van Club Brugge, was vorig seizoen geen vaste waarde in het eerste elftal van blauw-zwart. De aanvaller speelde in alle competities weliswaar 25 wedstrijden, maar dat waren voornamelijk invalbeurten. De centrumspits scoorde afgelopen seizoen slechts een keer, in de Champions League-kwalificatiewedstrijd tegen Dinamo Kiev.

Met Openda ziet Club Brugge een tweede jeugdproduct in korte tijd naar Nederland verkassen. Eerder liet het ook al Noah Fadiga, vorig seizoen uitgeleend aan FC Volendam, op definitieve basis naar Heracles Almelo vertrekken.