Na Paul Onuachu heeft nu ook Maarten Vandevoordt positief getest op Covid-19 bij Genk. Dat kwam aan het licht bij de wekelijkse coronatesten in de Jupiler Pro League. De doelman werd meteen in quarantaine geplaatst.

Vandevoordt kwam woensdag nog in actie in de oefenwedstrijd tussen Genk en Utrecht (3-3), maar wordt nu onmiddellijk in afzondering geplaatst. De positieve test hoeft niet noodzakelijk een ramp te betekenen voor Genk: twee weken geleden testte ook aanvaller Paul Onuachu positief op corona, maar een week later kon de Nigeriaan alweer zijn wederoptreden maken in de oefenwedstrijd tegen de Nederlandse tweedeklasser Excelsior.

Vandevoordt is het vijfde gekende geval in de Belgische competitie die positief testte op corona. Eerder werden naast Onuachu ook Charleroi-spelers Mamadou Fall en Younes Delfi besmet, en ook bij Waasland-Beveren werd een niet nader genoemde speler besmet.