Álvaro Negredo keert na vier jaar terug naar de Primera División. De 34-jarige Spanjaard, die in La Liga uitkwam voor Almería, Sevilla en Valencia, tekende voor promovedus Cádiz CF.

Cádiz, dat zich na veertien jaar weer mag opmaken voor de Primera División, haalde met Negredo een grote vis binnen. De 34-jarige aanvaller kan met 111 doelpunten in 264 competitiewedstrijden prima statistieken voorleggen in de Spaanse hoogste divisie. De 21-voudige Spaanse international maakte bovendien ook deel uit van de groep die in 2012 het EK won.

Negredo was vorig seizoen actief bij Al-Nasr SC uit de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij in zeventien competitiewedstrijden acht keer scoorde. De geboren Madrileen is na Choco Lozano (FC Girona) en Nano Mesa (SD Eibar) de derde centrumspits die Cádiz deze zomer haalt.