Meer dan 20 weken geleden pakte Zinho Vanheusden een rode kaart tegen STVV. Hij zou de laatste speeldag van de reguliere competitie missen en de eerste twee wedstrijden van PO1. Om gekende redenen kwamen die matchen er niet en dus staat de jonge verdediger drie weken aan de kant in de beginfase van het seizoen 2020/21. Niet Dussenne, Bokadi of de talentvolle Nekadio lijkt hem te gaan vervangen: de eer is normaal gezien weggelegd voor rechtsachter Mërgim Vojvoda.

Nieuwbakken Standardcoach Montanier gaf eerder tijdens de voorbereiding al aan dat hij Dussenne en Bokadi allicht niet aan het seizoen zal laten beginnen. Zij komen allebei terug van een zware knieblessure en een lange revalidatie. Nekadio toont tijdens deze voorbereiding erg veel gelijkenissen met zijn broer Luyindama, maar is met zijn 18 lentes nog erg jong.

Montanier kwam dus uit bij rechtsback Vojvoda, die tegen AS Monaco 30 minuten en gisteren tegen OGC Nice 75 minuten aan de zijde van Laifis speelde. De international van Kosovo, die deze zomer veel interesse uit Italië geniet, toonde ook op die positie zijn weergaloze techniek en pakte tevens uit met enkele goede lange ballen. Vojvoda wist dus te overtuigen, wat de kans groot maakt dat hij aan het seizoen zal beginnen als centrale verdediger. Daardoor is er ook terug plaats voor Fai, al sinds januari 2016 bij de club, als rechterflankverdediger.

De Rouches vatten het seizoen aan in eigen huis tegen Cercle. Vervolgens wacht de uitwedstrijd bij provinciegenoot Eupen, daarna komt KV Oostende op bezoek.