Sieben Dewaele verdedigt volgend seizoen de kleuren van SC Heerenveen. Anderlecht leent de 21-jarige middenvelder voor een seizoen uit aan de Friese club, die vorig seizoen tiende eindigde in de Eredivisie.

Dewaele was vorig seizoen een van de vele jeugdproducten die een kans kregen in het eerste elftal van Anderlecht. De West-Vlaamse middenvelder speelde vijftien competitiewedstrijden bij paars-wit, waar hij vooral moest depanneren op linksback. Na zijn rode kaart tegen Standard op 15 december 2019 speelde hij geen minuut meer in het eerste elftal van Anderlecht, waardoor hij in zijn debuutseizoen afklokte op vijftien competitiewedstrijden.

Dewaele is het tweede jeugdproduct dat Anderlecht deze zomer aan een Nederlandse club verhuurt, na eerder Thierry Lutonda (RKC Waalwijk). In het verleden leende Anderlecht ook al onder andere Wout Faes uit aan de club uit Friesland.

Advertentie