Valtteri Moren keert na vijf jaar bij Waasland-Beveren terug naar Finland. De 29-jarige verdediger, die zijn aflopende contract op de Freethiel niet verlengd zag worden, ondertekende een contract voor tweeënhalf jaar bij z’n ex-club HJK Helsinki.

Moren speelde van 2010 tot 2015 al bij HJK Helsinki, waarmee hij vijfmaal Fins landskampioen werd. In vijf seizoenen speelde hij 83 officiële wedstrijden voor Waasland-Beveren in alle competities, waarin hij eenmaal scoorde. Afgelopen seizoen speelde hij slechts vijf wedstrijden.

Met zijn transfer plaatst Moren zich mogelijk opnieuw in de kijker bij het Finse nationale team. De centrale verdediger speelde tussen 2013 en 2016 vijf interlands voor zijn land, maar verdween de laatste jaren uit beeld bij de Oehoes, die zich in november vorig jaar plaatsten voor het EK.