KSV Roeselare heeft maandagmiddag uitgehaald met een stevig transferoffensief. De West-Vlaamse club maakte de komst van zomaar eventjes negen (!) nieuwe spelers bekend. De bekendste namen zijn Nicaise Kudimbana, Dimitri Daeseleire en Stephen Buyl.

Roeselare, dat afgelopen seizoen voorlaatste eindigde uit Eerste klasse B maar moest degraderen vanwege licentieproblemen, verraste eerder al door ex-Genk-speler Anele Ngcongca na jaren weer naar België te halen. Nu verrassen de West-Vlamingen andermaal door met doelman Nicaise Kudimbana (33, Walhain), linksbuiten Stephen Buyl (27, Westerlo), verdedigers Dimitri Daeseleire (30, Rupel Boom), Maxime Gunst (28, Roda JC), Darion Dervite (32, Doxa Katokopias), Kino Delorge (22, Lierse Kempenzonen) en middenvelders Geert Berben (27, Patro Eisden Maasmechelen), Samuel Gueulette (20, Tubeke) en Alexandre Arenate (25, Dender) negen nieuwe spelers ineens aan te kondigen.

Tussen het driekwart dozijn aan versterkingen zitten enkele spelers met een verleden in de Jupiler Pro League. Dimitri Daeseleire speelde werd in 2011 kampioen met Genk en speelde nadien nog met STVV in de hoogste divisie, ex-Anderlecht-doelman Nicaise Kudimbana stond in het verleden onder de lat bij Cercle Brugge en KV Oostende, en Stephen Buyl verdedigde in de Jupiler Pro League de kleuren van Cercle Brugge en Zulte Waregem. Maxime Gunst kwam vorig seizoen met Roda JC uit in de Eredivisie.

AMATEURVOETBALBLOG

Advertentie