Adam Lallana neemt na zes seizoenen afscheid van Liverpool FC. De 32-jarige middenvelder, die een aflopend contract had op Anfield Road, ondertekende een contract voor drie seizoenen bij Brighton Hove & Albion FC. Lallana was afgelopen seizoen veelal invaller bij de Engelse kampioen.

Na zes jaar komt er een einde aan de passage van Adam Lallana op Anfield Road. De 34-voudige Engelse international speelde 178 officiële wedstrijden voor The Reds, maar afgelopen seizoen was hij in het kampioenenseizoen niet meer dan een figurant. Lallana kreeg afgelopen seizoen slechts 869 speelminuten in alle competities van trainer Jürgen Klopp, waaronder slechts 373 in de Premier League. Zijn aflopende contract werd, ondanks zijn kostprijs van 31 miljoen euro destijds, dan ook niet verlengd.

Met Lallana ziet Liverpool opnieuw een oudgediende vertrekken. Eerder trokken Nathaniel Clyne (zonder club) en Dejan Lovren (Zenit Sint-Petersburg) na respectievelijk vijf en zes jaar de deur achter zich dicht bij Liverpool. Beide heren kwamen net als Lallana destijds over van Southampton.

Advertentie