Joel Veltman zoekt na vele jaren bij Ajax andere oorden op. De 28-jarige verdediger heeft een contract voor 3 jaar getekend bij het Engelse Brighton & Hove Albion. Veltman was het afgelopen seizoen een vaste waarde in de defensie. De Nederlander is na Adam Lallana al de tweede aanwinst voor Brighton.

Veltman bracht een groot deel van zijn voetbalcarrière door in Amsterdam. In 2002 sloot hij zich op negenjarige leeftijd aan bij de jeugd van Ajax, zijn debuut voor de hoofdmacht maakte hij in 2012. Veltman speelde de eerste jaren als centrale verdediger, maar het afgelopen anderhalve jaar depanneerde hij ook regelmatig als rechtsback. Veltman speelde in totaal 246 wedstrijden voor Ajax.

Brighton volgde Veltman al drie jaar en ziet Veltman vooral als rechtsback of als versterking voor de driemansverdediging. Er was ook interesse uit Italië en Frankrijk, maar de Nederlander kiest dus voor de Engelse kustclub. Verder zal Veltman met het nummer 34 spelen als eerbetoon aan Abdelhak Nouri. Hoeveel geld Brighton aan Ajax overmaakt, is niet officieel bekend. Naar verluidt zou het gaan om een bedrag van 1 miljoen euro.

Advertentie