De Belgische jeugdinternational Sekou Sidibe heeft onderdak gevonden bij FC Emmen. De 19-jarige rechtsbuiten zat zonder club nadat zijn contract bij Jong PSV afliep en zet nu zijn carrière verder bij de Eredivisieclub, waar hij een contract voor twee seizoenen met optie op een derde ondertekende.

Sidibe speelde vorig seizoen 24 wedstrijden voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij zes keer scoorde. Doorstromen naar het eerste elftal van de Eindhovenaren lukte echter niet. “Ik had de mogelijkheid om bij Jong PSV in tweede klasse te blijven, maar ik wil mezelf graag laten zien op het hoogste niveau”, liet de Belg met Ivoriaanse roots weten.

De 19-jarige Sidibe speelt sinds 2011 in Nederland. Hij ruilde toen de jeugdopleiding van Beerschot in voor PSV. Sidibe doorliep alle Belgische nationale jeugdelftallen tot en met de U18.

Advertentie