Jakub Piotrowski ruilt RC Genk voor de Duitse tweedeklasser Fortuna Düsseldorf. Piotrowski kostte Genk twee jaar geleden nog twee miljoen euro, maar de Poolse middenvelder kon nooit zijn stempel drukken in de Luminus Arena.

Dat Piotrowski deel uitmaakte van het Genkse kampioenelftal van 2019 zal wellicht een voetnoot blijven. De Pool kwam in de zomer van 2018 voor twee miljoen euro over van Pogoń Szczecin, maar in zijn debuutseizoen speelde hij slechts dertien wedstrijden, waarvan slechts vijf in de competitie. Toen de situatie er het seizoen daarop niet beter op werd leende Genk hem afgelopen winter uit aan Waasland-Beveren, maar ook dat werd geen succes.

Fortuna Düsseldorf, dat afgelopen seizoen als voorlaatste uit de Bundesliga degradeerde, betaalde zo’n 500.000 euro voor de 22-jarige Pool, die een contract voor vier seizoenen ondertekende in Düsseldorf.