Loïc Perrin zet op 34-jarige leeftijd een punt achter zijn spelerscarrière. De 34-jarige aanvoerder van AS Saint-Étienne, die in zijn profcarrière nooit voor een andere club uitkwam, viel vorige week op met een horrortackle op Kylian Mbappé tijdens de Franse bekerfinale.

“Ik had gehoopt op een ander einde, maar ik ben trots op de reis die ik gedurende zeventien jaar als profvoetballer heb afgelegd. Ik draag de herinneringen voor altijd met me mee. Bedankt!”, schreef Perrin op zijn sociale media. Zijn afscheid komt er zes dagen na zijn rode kaart in de finale van de Coupe de France, waarin hij op het halfuur Kylian Mbappé neerhaalde. Het was pas de tweede rode kaart in zijn hele profcarrière.

Perrin stroomde in 2003 door van de jeugd van Saint-Étienne naar het eerste elftal. Zijn eerste seizoen moest hij nog doorbrengen in de Ligue 2, de vijftien seizoenen daarop waren in de Ligue 1. Perrin speelde 470 officiële wedstrijden in alle competities voor de Franse recordkampioen, waarmee hij 2013 de Coupe de la Ligue won.

Advertentie