De transfer van Dante Vanzeir van RC Genk naar Union Sint-Gillis is definitief afgerond. De belofte-international ondertekende een contract voor drie seizoenen in het Dudenpark, waar hij met trainer Felice Mazzu een oude bekende tegenkomt.

Na twee uitleenbeurten aan respectievelijk Beerschot Wilrijk en KV Mechelen was het uitkijken waar de toekomst van de 22-jarige Vanzeir zou liggen. Dat die niet in Genk zou liggen werd al snel duidelijk toen de flankspeler bij zijn terugkeer in Limburg met de C-kern moest meetrainen. Vanzeir tekende daarop bij Union Sint-Gillis, dat eerder deze week ook al Anthony Moris en Loïc Lapoussin van Excelsior Virton aantrok.

Vanzeir neemt zo definitief afscheid van Genk, de club waar hij zich op zijn zesde aansloot. Hij speelde negen wedstrijden in het eerste elftal van de Limburgers, waaronder één in de Supercup van vorig jaar. Onder toenmalig Genk- en huidig Union-trainer Felice Mazzu legde hij toen als invaller de 3-0-eindscore vast.