Stephen Tataw, aanvoerder van Kameroen op het WK 1990 en 1994, is vrijdag op 57-jarige leeftijd overleden. De rechtsback speelde nooit in Europa: pas op zijn 32e verliet hij Afrika voor een avontuur in Japan.

Tataw droeg tussen 1986 en 1994 63 keer het shirt van Kameroen. Hij was aanvoerder op het WK 1990, toen De Ontembare Leeuwen de kwartfinale haalden en daar pas na verlengingen sneuvelden tegen Engeland. In oktober 1990 ging hij op de proef bij de Engelse eersteklasser Queens Park Rangers, maar hij kreeg er uiteindelijk geen contract.

Ook op het WK 1994, waar de 42-jarige Roger Milla na zijn goal tegen Rusland de oudste doelpuntenmaker ooit werd op een WK, was Tataw aanvoerder. Hij speelde toen nog altijd in Afrika, met name bij Olympic Mvolyé. Pas in 1995 waagde hij zich aan een buitenlands avontuur: hij tekende bij de Japanse tweedeklasser Tosu Futures. Daar sloot hij uiteindelijk zijn carrière af.

Advertentie