Zulte Waregem heeft Ewoud Pletinckx aangesteld als nieuwe aanvoerder. Het amper 19-jarige jeugdproduct van de club neemt de aanvoerdersband over van Davy De fauw, die in april stopte met voetballen om assistent-trainer te worden bij Essevee.

De aanstelling van Pletinckx als aanvoerder is het vervolg van zijn snelle evolutie. De Oost-Vlaming debuteerde op 19 januari 2019 in de basis bij Zulte Waregem en verdween nooit meer uit de basiself van trainer Francky Dury. Anderhalf jaar later, twee maanden voor zijn twintigste verjaardag, heeft hij al 42 officiële wedstrijden in alle competities op zijn teller staan. Pletinckx is bovendien het eerste jeugdproduct in jaren dat doorbreekt bij Zulte Waregem.

“Ondanks zijn jonge leeftijd is Ewoud een jongen met persoonlijkheid en leiderschap”, vertelde trainer Dury over zijn nieuwe kapitein. “Hij is een winnaar, een harde werker ook en een jongen met wie je organisatorisch en structureel aan de slag kan. Na anderhalf seizoen bij de A-ploeg betekent dit een volgende belangrijke stap in zijn ontwikkeling”.