Lille OSC heeft de 35-jarige Burak Yılmaz transfervrij overgenomen van Beşiktaş JK. De ervaren Turkse spits moet bij de Rijselaars mee het vertrek van Victor Osimhen naar Napoli opvangen. Mogelijk heeft deze transfer invloed op de Rijselse interesse in Jonathan David.

Voor de 35-jarige Yılmaz, die zijn grootste successen bij Galatasaray kende, is Lille nog maar zijn tweede club in het buitenland. Eerder speelde de 59-voudige international, die op het EK 2016 een van de twee Turkse doelpunten scoorde, van 2016 tot 2017 bij het Chinese Beijing Guoan. Afgelopen seizoen was hij bij Besiktas goed voor 14 goals in 26 wedstrijden in alle competities.

Bij Lille moet Yılmaz de naar Napoli vertrokken Victor Osimhen doen vergeten. Of deze transfer een invloed zal hebben op het transferdossier van Gent-spits Jonathan David is niet bekend.

Advertentie