De transfer van Serge Tabekou van Union Sint-Gillis naar Excel Moeskroen is definitief afgerond. De 23-jarige rechtsbuiten werd al een tijdje gelinkt aan de Henegouwers en is nu ook officieel een Hurlu. Tabekou speelde drie seizoenen in het Dudenpark.

Hij is nog maar 23, maar Tabekou lijkt al een eeuwigheid mee te draaien in het Belgisch voetbal. AA Gent haalde de Kameroener in januari 2015 naar Europa. Bij zijn eerste invalbeurt bij het eerste scoorde hij meteen in een Play-off 1-wedstrijd tegen Standard. Veel kansen kreeg de flankaanvaller daarna echter niet meer in het eerste elftal van de Buffalo’s, waarop hij werd uitgeleend aan het Franse CS Sedan en OH Leuven.

In de zomer van 2017 liet AA Gent Tabekou op definitieve basis vertrekken naar Union. In drie seizoenen droeg Tabekou 83 keer het shirt van Union, waarin hij goed was voor twaalf goals en negen assists.

Advertentie