Waasland-Beveren heeft een week voor de (vermoedelijke) competitiestart een nieuwe jonge Belg gestrikt. De 20-jarige Jenthe Mertens, afgelopen seizoen aan de slag bij Go Ahead Eagles in de Keuken Kampioen Divisie, ondertekende een contract voor drie seizoenen op de Freethiel.

Mertens staat bij Waasland-Beveren voor zijn debuut in de Jupiler Pro League. De 20-jarige rechtsback, die bij de jeugd bij RC Genk, MVV Maastricht en OH Leuven speelde, speelde in zijn nog jonge profcarrière enkel in de Proximus League (OH Leuven, 2017-2019) en de Keuken Kampioen Divisie (Go Ahead Eagles, 2019-2020).

Waasland-Beveren lijkt deze transferperiode vooral op jonge Belgen te mikken. Naast Mertens en de 29-jarige Dries Wuytens (Ness Ziona) haalde het ook al Tom Reyners (20, RC Genk), Brendan Schoonbaert (20, Club Brugge), Alessandro Albanese (20, zonder club). De 23-jarige Amerikaan Joseph Efford (Ergotelis) is hierbij de uitzondering die de regel bevestigt.

Advertentie