Zulte Waregem heeft zich op huurbasis versterkt met William Bianda. De 20-jarige verdediger wordt voor een seizoen gehuurd van AS Roma, dat twee jaar geleden zes miljoen euro betaalde voor de Fransman.

Bianda is niet zomaar een huurspeler zoals er dertien in een dozijn zijn. De 20-jarige centrale verdediger maakte in juni 2018 met amper zeven profwedstrijden op de teller voor niet minder dan zes miljoen euro de overstap van RC Lens naar AS Roma. Zulte Waregem wordt de eerste huurclub van de Franse jeugdinternational, die bij de Romeinen nog geen minuut in actie kwam in het eerste elftal.

Zulte Waregem bedong ook een aankoopoptie in het huurcontract. Die bedraagt drie miljoen euro, en bovendien ontvangt AS Roma dan nog 40 procent van de transfersom bij een eventuele doorverkoop.

Advertentie